Про це заявив сам Волкер під час прес-конференції в Краматорську, повідомляє Укрінформ.

«Я прибув до України вчора, сьогоднішній день провів у цій частині України, із задоволенням був у Донецькій області. Завтра я буду Києві, а потім їду до Західної Європи. Наступною зупинкою моєї поїздки буде Париж, де проведу зустрічі з партнерами з Франції та Німеччини. Я буду також у Брюсселі, Відні та Лондоні до кінця тижня», - сказав він.

Волкер зазначив, що, окрім офіційних зустрічей в Україні, для нього було важливо відвідати безпосередньо Донбас, поспілкуватися з місцевими людьми, почути їх точку зору, побачити на власні очі ситуацію в регіоні.

Наступним важливим кроком, додав він, стануть саме зустрічі «з іншими учасниками Мінського та Нормандського процесу, щоб зрозуміти їх бачення».

«Потім я поїду до Вашингтона з рекомендаціями щодо того, як Сполучені Штати можуть бути краще долученими», - зазначив спецпредставник

«Будьте сильні, ми вам бажаємо всього найкращого!» - заявив Волкер після зустрічі у Краматорську з представниками ЗМІ та громадськості.

Нагадаємо, як писав Вголос сьогодні Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер та посол США в Україні Марі Йованович розпочали візит в зону АТО. Зокрема, Курт Волкер заявив, що на Ситуація на сході України не заморожений конфлікт, а гаряча війна. Американського посадовця глибоко вразили зруйновані війною житлові будинки, розповіді місцевих жителів про обстріли та окупацію. За словами Волкера світова спільнота має зробити все, аби ця жахлива війна припинилась, а Україна відновила цілісність та суверенітет.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ