На Поліському напрямку ворог намагається закріпитись на захоплених рубежах, очікує прибуття резервів та проводить підготовку до наступу на Київ.

Про це повідомляє Генеральний Штаб Збройних сил України.

За інформацією Генштабу, стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін за останню добу не зазнали. Захисники України надійно утримують зайняті райони та рубежі.

Водночас, зберігається загроза нанесення противником ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, зокрема і гіперзвуковим ракетним комплексом “Кинжал”.

«Підтверджено чергові значні втрати серед вищого керівництва та командного складу з'єднань та військових частин зс рф. Під час боїв отримав поранення командир 346-ї окремої бригади спецпризначення з Прохладного, знищено командирів: 331-ї парашутно-десантного костромського ударного полку; «кузниці комдивів» - 247 десантно-штурмового кавказького казачого полку зі Ставрополя; 6-го гвардійського танкового червонопрапорного полку з Чебаркуля», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають військові, зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. 

«На Поліському напрямку ворог намагається закріпитись на захоплених рубежах, очікує посилення угруповання за рахунок прибуття резервів, проводить підготовку до наступу на столицю України - місто Київ», – інформують військові.

Окрім того загарбники відновили повітряну розвідку та обстріли позицій Збройних Сил України із застосуванням армійської авіації та артилерії. 

Як писав «Вголос», окупанти перекидають в Україну чергові терористичні групи для ліквідації вищого військово-політичного керівництва, зокрема Президента Володимира Зеленського, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

ІА "Вголос": НОВИНИ