Про це вони заявили в опитуванні, яке провело агентство «Bloomberg», передає телеканал «Дождь».

Опитані інвестори визнали, що конфлікт Росії та України (думка 52% опитаних) становить більшу загрозу для світової економіки, ніж «Ісламська держава» (назвали 26% опитаних) і лихоманка Ебола (вказали 5% опитаних).

«Конфлікт Росії і України набагато небезпечніший з тієї причини, що суверенна держава хоче розширити свій вплив за рахунок створення хаосу і погроз застосування військової сили. Це може вплинути на загальні уявлення про те, на якому рівні розвитку перебуває світ, і вплинути на оцінки ризиків», - вважає глава відділу торгівлі активами в «Nordea Bank» Мікаель Симонсен, який взяв участь в опитуванні.

Крім того, більшість (51%) опитаних інвесторів вказали, що Росія найбільше постраждає від падіння цін на нафту. 21% респондентів вважають, що найбільше постраждає Венесуела, а 12% вказали Саудівську Аравію як країну, що найбільш програє.

Найбільшу вигоду від падіння цін на нафту отримають США (31% опитаних), Китай (18%) і Японія (15%).

17 листопада дані про нову рецесію в Японії прискорили падіння цін на нафту на світовому ринку. За ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням в січні пропонують 78,50 доларів, а за грудневі ф'ючерси на нафту марки WTI пропонують 75,05 доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ