За останніми даними, у результаті вибуху на хімічному заводі компанії Tianjiayi Chemical Co у китайському місті Яньчен провінції Цзянсу загинули вже 47 осіб, 640 поранені.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на Reuters.

За даними місцевої влади, стан 32 постраждалих оцінюється як тяжкий.

Раніше повідомлялось про 44 загиблих.

Після нього сейсмологи зареєстрували землетрус силою 2,2 бали за шкалою Ріхтера. У житлових будинках, розташованих на відстані кількох кілометрів від місця вибуху, повилітали шибки.

Згідно з повідомленням, опублікованим в офіційній газеті China Daily, пожежа на хімзаводі поширилася на сусідні підприємства. Діти в дитячому саду, розташованому неподалік від заводу, також були госпіталізовані.

Місцева екологічна інспекція повідомляє, що в зоні промислової катастрофи у повітрі не зафіксували аномальних концентрацій хімічних речовин.

Точні причини вибуху з'ясовують, але компанія, яка виробляє понад 30 органічних хімічних сполук, у тому числі легкозаймисті, у минулому неодноразово штрафувалася за порушення правил безпеки праці.

Влада КНР пригрозила, що починається масштабна інспекція хімічних підприємств. Заводи, які не відповідатимуть правилам щодо небезпечних хімічних речовин, будуть закриті.

ІА "Вголос": НОВИНИ