Адвокати засудженого за державну зраду колишнього президента-втікача Віктора Януковича, котрий переховується у Росії, досі не подали апеляційну скаргу щодо вироку своєму підзахисному.

Про це повідомив представник захисту Януковича Віталій Сердюк, пишуть УНН.

«Ще не подана», — підтвердив він.

Правник укотре зауважив, що вони обов’язково оскаржать вирок у 30-денний термін. Він зазначив, що апеляція необхідна для того, щоб передати справу Януковича у Європейський суд із прав людини.

Як повідомлялось раніше, у середу, 6 лютого, в столиці Росії відбудеться прес-конференція колишнього президента України Віктора Януковича.

Як писав “Вголос”, суд визнав Януковича винним у держзраді та присудив йому 13 років тюрми.

Адвокати президента-втікача заявили, що подаватимуть позов на вирок суду.

У Генпрокуратурі заявили, що не оскаржуватимуть вирок Януковичу.

Нагадаємо, у справі за звинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді головуючий суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев’ятко зачитав вирок.

Як писав “Вголос”, 18 листопада російські ЗМІ поширили інформацію, що Януковича ушпиталили “у знерухомленому стані з підозрою на травму хребта та травму коліна, які він отримав під час гри в теніс на одному з підмосковських кортів”.

Зазначається, що Януковича відправили до реанімації НДІ “швидкої допомоги” ім. Скліфосовського, а потім перевели до приватної клініки.

18 листопада захисники обвинуваченого повідомили, що Янукович не прийде на суд із останнім словом, бо в нього “важка травма”.

ІА "Вголос": НОВИНИ