Про це пише науковий журнал «Sex Roles».

Вчені прийшли до висновку, що на зміну худим жінкам прийшли м'язисті з рельєфним тілом.

«Ми знаємо, що уявлення про жіночу красу формуються жіночими журналами, виданнями про моду та іншими ЗМІ. При цьому, починаючи з 50-х років минулого століття спостерігається постійне зниження ваги жінок, особливо це помітно на обкладинках журналів. Але в той час середньостатистичний індекс маси тіла звичайних жінок навпаки збільшується», – зазначив автор дослідження та психолог з університету в Канзас-Сіті Френсіс Божик.

Вчені проаналізували публікації ЗМІ і пости в соцмережах та звернули увагу на збільшення контенту, пов'язаного з популяризацією фітнесу у виданнях, орієнтованих на жіночу аудиторію. Після цього науковці провели два дослідження, де саме жінки оцінювали зовнішність жінок та їхню привабливість.

Результати показали, що найбільшу перевагу опитані жінки віддали підтягнутим, струнки та м'язистим красуням.

«Ці результати показують, що засоби масової інформації зробили свою справу і впровадили в свідомість жінок новий ідеал краси. Сучасний стандарт вимагає, щоб представниця прекрасної статі була не тільки худою, але й володіла добре розвиненою мускулатурою. Ми вважаємо, що формування нового типу краси може мати негативні наслідки, оскільки буде знижувати самооцінку жінок, збільшувати ступінь незадоволеності своїм тілом і заганяти їх в депресію», – додав дослідник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ