Відповідний наказ віддав у п’ятницю, 29 січня, міністр оборони країни Ген Накатакі, пише «Німецька хвиля» з посиланням на AFP.

За даними AFP, один із пунктів наказу містить також вказівку бути готовими знищити будь-яку ракету, запущену з території КНДР, якщо вона загрожуватиме безпеці країни. Утім, речник оборонного відомства держави не підтвердив повідомлення ЗМІ в розмові з журналістами агенції.

«Ми вживаємо всім можливих заходів у відповідь, збираючи інформацію та координуючи наші дії з країнами, яких це може стосуватися», – наводить слова представника відомства агенція.

Натомість інформаційна агенція «Reuters» підтвердила існування наказу про приведення японських збройних сил до бойової готовності. Журналісти агенції посилаються на два анонімні джерела-інсайдери. За даними останніх, «посилення активності на стартовому майданчику в КНДР дає підстави вважати, що наступного тижня слід чекати пуску».

Нагадаємо, вчора Сполучені Штати Америки заявили, що найближчим часом Північна Корея може зробити космічний запуск

6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби. Вибух було визнано техногенним, але міжнародні експерти все ще сумніваються, що корейці випробували саме водневу бомбу, виготовлення якої вимагає знання високих технологій.

ІА "Вголос": НОВИНИ