Європарламент підтримав пропозицію Європейської комісії змінити порядок видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн - тих, хто безвізу з ЄС не має.

Про це повідомляє «УНІАН».

Зазначаэться, що зараз громадянам 105 країн необхідні оформлення віз для подорожей на короткі терміни в 26 країн ЄС, що входять в Шенгенську зону.

Для сприяння розвитку європейського туристичного бізнесу, який забезпечує 10% загального ВВП ЄС, прийнято рішення змінити правила отримання віз.

Відтепер збільшується термін подачі заявки на відкриття візи від трьох до шести місяців до дати поїздки, повідомляється на сайті Єврокомісії.

Крім того, передбачена можливість подачі заявки в електронному вигляді. Діти і підлітки у віці від 6 до 18 років можуть звільнятися від візових зборів.

Також збільшується граничний термін дії багаторазової шенгенської візи - від одного року до п'яти років. Передбачається, що згадане нововведення дозволить заощадити час і гроші як для заявників, так і для візових установ країн ЄС. При цьому розмір візового збору буде складати 80 євро. В той час, як зараз платять 60 євро.

Додамо, що стало відомо, скільки іноземних спостерігачів зареєструвала ЦВК на другий тур.

ІА "Вголос": НОВИНИ