Про це повідомив на прес-конференції сьогодні, 29 березня, гендиректор театру Андрій Мацяк.

Зокрема, до початку нового театрального сезону у центральному залі планується заміна крісел. Кошти на це – 600 тис. грн – виділили під час останнього засідання депутати Львівської облради.

За словами Мацяка, наразі ведуться перемовини із меблевим комбінатом у Стрию, який може виготовити меблі за собівартістю.

«Стілець мав би коштувати у районі двох тисяч гривень. Тож коштів, які виділила облрада, вистачить на 350 крісел», - зазначив гендиректор театру, додавши, що тендерні закупівлі будуть проводитись через систему Prozorro.

Також з нагоди ювілею на жовтень-листопад заплановано проведення міжнародного театрального фестивалю. 

«Ми хочемо запросити два національні київські театри, театр ім. Янки Купали з Білорусі, Литовський національний драматичний театр і театр з Варшави», - розповів Андрій Мацяк. За його словами, заньківчани звертались до урядовців цих країн із проханням посприяти приїзду цих колективів до Львова, де ними вже заопікуються організатори фестивалю. 

Окрім того, до 100-річчя театру Вадим Сікорський готує спектакль «Ревізор», а Федір Стригун планує поставити нову версію «Марії Заньковецької».

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ