Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Установлено, що в період з грудня 2008-го по березень 2010 року громадяни України, діючи у складі організованої групи, з використанням завідомо підроблених документів заволоділи грошима Державного комітету України з державного матеріального резерву в сумі понад 533 млн грн.

Підозрюваний, перебуваючи в розшуку з червня 2010 року, 28 травня 2016-го прибув у міжнародний аеропорт «Бориспіль» рейсом «Амстердам – Київ», де його затримали працівники правоохоронних органів. Підозрюваному за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, суд того ж дня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 50 млн грн.

Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28, ч. 2 та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) КК України.

Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ