Брехня та дезінформація російських пропагандистів стосовно так званої «денацифікації» України вже давно очевидна для всього світу. Проте зараз вже навіть офіційні особи держави-терориста починають у своїх заявах використовувати відверто нацистські тези. Фактично, так званий російський православний фашизм зараз піднятий на московії до рівня національної ідеології.

Шовіністичні та абсолютно неадекватні заяви  офіційних представників Кремля зауважив міністр культури та інформаційної політики України, пан Олександр Ткаченко, у своєму телеграм-каналі. Зокрема, урядовець проаналізував слова прессекретаря кремлівського маніяка дмитра пєскова. 

"Геббельс росії – дмитро пєсков – заявив, цитую дослівно: «Настоящему русскому не стыдно, что он русский - а если ему стыдно, то он не русский и не с нами». З філологічної точки зору цю маячню можна скоротити до однієї тези: справжньому руському не соромно. Ніколи і ні за що", - пише Ткаченко. 

Як пояснив міністр культури,  виходячи з історії людства такі заяви можна оцінювати як націонал-соціалізм. Адже нацизм – тоталітарна політична ідеологія. Базується на тезі про цінність нації та її верховенстві в процесі утворення держави.

Окремо український високопосадовець зауважив роль так званих російських «медіа» та «журналістів», а фактично - пропагандистів на зарплатні у тоталітарного режиму, наслідком роботи яких стало створення абсолютно неадекватної, агресивної та шовіністичної більшості серед російського населення. 

"Саме про росіян як «рятівників планети» розповідають російські пропагандистські канали. У той же час накачують глядачів ненавистю до інших країн. Це не орвелівські двохвилинки ненависті. Це продовжується 24 години на добу", - підкреслює Олександр Ткаченко.

Водночас як підкреслив Ткаченко, сучасна росія змогла взяти лише найгірше з усіх тоталітарних режимів XX століття. 

"А от заградотряди з кадирівців, які не дають збігти з поля бою деморалізованим росіянам – це вже інша історія – совєтська. Здається мені, фашистська росія зібрала в собі найгірше з історії людства. Залишились, мабуть, лише концтабори. Бо крематорії вже працюють. путін сам запустив свій початок кінця. І лік його останніх днів – розпочато 24 лютого", - пісдумував він. 

ІА "Вголос": НОВИНИ