Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Таким чином, український кінний спорт на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро представлятимуть 5 вершників, 4 з яких легіонери: Ульріх Кирхофф, Кассіо Ріветті, Рене Теббель, Ференц Центрімай. Вочевидь, корупційний скандал та звинувачення у газових махінаціях на 3 млрд грн не тільки змінили олімпійські плани Онищенка, але й змусили продати своїх елітних спортивних скакунів.

Німецьке видання Більд повідомило про придбання доволі відомим бізнесменом-коннезаводчиком Паулем Шокемюлле 40 елітних спортивних коней Олександра Онищенка. 

Видання зазначає, що Онищенко пішов на такий крок, щоб його майно, в даному випадку коні, не були заарештовані. Подейкують також, що олігарх-утікач скуповував елітних спортивних коней по цілій Європі, не шкодуючи на гривастих скакунів мільйони євро.

Видання також повідомляє, що Онищенко продав своїх коней в Німеччині, аби команда, яка виступає під прапором України, таки змогла взяти участь у Олімпіаді в Бразилії.

За словами президента кінного спорту Львівської області Віктора Доскіча в Україні достатньо професійних вершників-українців.

«На жаль, в нас немає сьогодні відповідних коней, які б могли гідно представляти Україну на змаганнях такого рівня. Щодо збірної України з кінного спорту з неукраїнськими прізвищами, склалося так, що тут багато вирішують коневласники. Власник коня вибирає собі вершника, який на його особисту думку, зможе краще виступати, тому тут є спірні питання. Попри те, ми розуміємо, що у збірній України виступають легіонери під українським прапором, це також на мою думку, є непогано. Але передовсім ми маємо працювати над тим, щоб в українській збірній в кінному спорті були українські імена і прізвища. Я переконаний,  що наші українські вершники можуть гідно представляти Україну на міжнародній кінноспортивній арені», – відзначив Віктор Доскіч.

ІА "Вголос": НОВИНИ