На окупованій росіянами частині Донецької області у неділю, 11 листопада, зник зв'язок українського мобільного оператора Vodafone.

Про це інформує "Острів" з посиланням на жителів вільної території України, які скаржаться, що не можуть додзвонитися своїм рідним і близьким.

Сепаратистські ресурси підтверджують цю інформацію, традиційно звинувачуючи в проблемах зі зв'язком українську сторону.

Водночас, як пишуть "Новини Донбасу«, створене терористами »міністерство зв'язку« заявляє, що зв'язок відсутній через пошкодження оптоволоконної лінії зв'язку між Донецьком і Луганськом.

Зазначається, що проводяться заходи щодо визначення місця пошкодження для подальшого проведення відновлювальних робіт.

При цьому сепаратистський мобільний оператор »Фенікс" працює на окупованому Донбасі з перебоями.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакцією на проведення фейкових “виборів” на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій, а президент Петро Порошенко закликав українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не брати участі у псевдовиборах, які організовують сьогодні, 11 листопада, окупанти.

У свою чергу, прокуратура України відкрила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів у так званій “ДНР”. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Представники Європейського Союзу також засудили ці “вибори” та зауважили, що ЄС ніколи не визнає їх результати.

У МЗС України сьогодні оприлюднили заяву, у якій йдеться, що "фейковими виборами" Росія порушує норми і принципи міжнародного права, українське законодавство, а також суверенітет та територіальну цілісність України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ