Про це заявив заступник глави ОП Ігор Жовква, повідомляє «Європейська правда».

У суботу до Києва з неоголошеним візитом прибув прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він підписав декларацію з президентом Володимиром Зеленським, у якій Оттава офіційно підтримала вступ України в НАТО, «щойно це дозволять умови».

Жовква відзначив, що це формулювання є найсильнішим серед усіх країн G7, які є членами НАТО, і з якими раніше Україна підписала схожі декларації.

Канада також підтримує створення Ради Україна-НАТО замість відповідної Комісії, зауважив Жовква. Це перша подібна публічна підтримка нового механізму взаємодії України з Альянсом.

«Минуло лише 10 днів після Саміту Європейської політичної спільноти в Молдові, де ми підписали спільну декларацію з Румунією, і станом на сьогодні вже маємо формалізацію підтримки членства України в Альянсі з 20-ма державами-членами», – констатував Жовква. 

Як відомо, не всі з держав, які підписали зазначені декларації, підтримують швидкий вступ України до НАТО. Деякі погодилися лише повторити офіційну позицію Альянсу про те, що Україна має євроатлантичне майбутнє і колись у майбутньому вступить до НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ