В АП зазначили, що відповідно до законодавства України, в Адміністрації Президента і органах, керівний склад яких призначає Президент України, перевіркою кандидатів на їх відповідність Закону "Про очищення влади" займаються спеціальні структурні підрозділи АП, а не Департамент з питань Люстрації. Про це йдеться  у відповіді на інформаційний запит Українських Новин.

"Відповідно до Закону України "Про очищення влади", по таких категоріях посадових і службових осіб, які займають посади, призначення на які та звільнення з яких здійснюється Президентом України, визначені структурні підрозділи Адміністрації Президента України, які проводять перевірку за деякими категоріями посад", - йдеться у відповіді АП.

Водночас, постановою Кабміну затверджено механізм проведення такої перевірки. Інформація про результати розміщена на офіційному інтернет-представництві президента в рубриці "Очищення влади".

Разом з тим, в АП зазначили, що контроль за виконанням закону про люстрацію здійснює Верховна рада України.

Як відомо, 23-річна головна люстраторка Калинчук звинуватила Порошенка у порушенні закону про люстрацію.

За її словами, у департаменті було кілька випадків зі звільненням обласних голів СБУ, коли АП змінювала інформацію на сайті.

"У нас було кілька випадків ще зі звільненням обласних голів СБУ. Адміністрація вивісила на сайті, що вони звільнені за законом про очищення влади, однак документів до реєстру люстрованих не передала. Мін'юст попросив документи, але АП потім швидко поміняла інформацію на сайті", - відповіла Калинчук.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ