Це пов'язано з економічною кризою, пише «Puls Biznesu».
З грудня минулого року вже закрилось близько 8 відсотків московських ресторанів. Ірина Авруцкая, ресторанний консультант, вважає, що закриття одного з чотирьох московських ресторанів до кінця року є цілком реалістичним сценарієм.
На думку експертів, існує чотири основних причини закриття ресторанів у російській столиці. Росіяни стали більш скромно жити у зв'язку з погіршенням економічної ситуації. Ембарго ЄС на імпорт харчових інгредієнтів призвело до дефіциту популярних страв. Швидке знецінення рубля різко збільшило вартість оренди приміщень, яка часто фіксується в іноземній валюті. Також повідомляється, що масла у вогонь підлила й заборона на куріння у громадських місцях.
Ще минулої осені у Москві працювали близько 11 тисяч ресторанів.
ІА "Вголос": НОВИНИ