Ухвалення відповідного законопроєкту 5559 «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» в цілому підтримали 315 народних депутатів.

Зазначається, що реалізація закону створить зручніші умови як для відправників відповідних готівкових переказів, так і банківських та фінансових установ, що їх технологічно забезпечують.

Чинним законом передбачено, що при зарахуванні на рахунок готівки в сумі 5 тисяч гривень або більше, відправнику (ініціатору платежу) необхідно ідентифікувати себе для банку.

Таким чином, фінансовий моніторинг станом на даний час не поширюється на переказ на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше уже підлягає фінансовоу моніторингу.

Цей факт призводить до незручностей як для користувачів платіжними терміналами, які не мають точної суми у вказаному розмірі 4999 гривень та, відповідно, позбавлені можливості здійснити грошовий переказ шляхом внесення готівкових коштів на суму 5000 гривень, а також банків та фінансових установ.

Раніше повідомлялося про те, що на Львівщині виставили на продаж Дашавський завод.

ІА "Вголос": НОВИНИ