Депутат запропонував створити робочу групу та напрацювати програму, яка допоможе комплексно вирішити проблему.

«Обставини, які стали причиною мого звернення є трагічними та трапились минулої суботи у Львові, коли автобус приміського сполучення збив двох жінок-монахинь у центрі міста на пішохідному переході. Переконаний, що слідство проведе належне розслідування цього випадку, але зі сторони міської влади ми повинні зробити усе задля запобігання таких ситуацій у майбутньому», - запевнив Петро Адамик.

За словами депутата, Львів, на жаль, не відповідає заявленому статусу «Безпечного міста». Адже чи не щодня на вулицях міста трапляються ДТП з летальними наслідками.

«Впродовж останніх кількох років я неодноразово звертався до виконавчих органів міської ради щодо освітлення пішохідних переходів. Проте точкове вирішення цієї проблеми не є ефективним, а місто Львів, на жаль, не відповідає заявленому статусу «Безпечного міста». Контролювати та забезпечувати встановлення освітлених пішохідних переходів мають органи місцевого самоврядування, спираючись на проектування освітлення відповідно до чинних будівельних норм.

 

Я прошу Вас утворити робочу групу та надати протокольне доручення спільно з Департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради напрацювати Програму системи освітлення пішохідних переходів у м. Львові», - додав депутат.

Нагадаємо, як писав "Вголос" раніше, страшна аварія трапилась на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи 20 листопада о 6-й ранку. Згодом з'ясувалось, що під колесами приміської маршрутки  №138 загинула черниця згромадження Сестер Францисканок Родина Марії сестра Ольга. Винуватець ДТП протягнув її сім кілометрів вулицями міста аж до кінцевої зупинки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ