Про це розповів історик і політичний аналітик Валерій Соловей в ефірі YouTube-каналу «Гроші».

«Якби не було 24 лютого і він продовжив би передавання влади, розпочатої ще восени, то він би залишився в історії Росії як людина, яка підняла Росію з колін. Це була б неточна картина, я кажу про образ, який би був в російських медіа і який би увійшов у підручники історії. А потім казали б: «А за Путіна нас всі боялися, а ось ці слабаки все здали». Але він зробив фатальну помилку: програв увесь свій спадок. Це повний провал», – пояснив Соловей.

Для Путіна передавання влади – це питання не просто репутації, іміджу, а й особистого виживання, зазначає аналітик.

«Як кажуть мені військові, у Росії можуть пробачити все, що завгодно вождю, окрім військової поразки. Кремль зараз перебуває на межі військової поразки, і російські військові це прекрасно розуміють», – каже Соловей.

За його словами, Путін погодився на запропонованого йому основного кандидата на президентське крісло – сина Миколи Патрушева Дмитра.

«Саме по лінії Патрушев-Салліван йдуть консультації США і Росії. Друга лінія – це Ушаков. Але Патрушев важливіший», – каже він.

За словами Солов'я, серед обговорюваних питань з американцями є три лінії – одна з них – це незастосування ядерної зброї, друга лінія – це питання, як виходити з російсько-української конфронтації, а третя лінія – це питання транзиту влади.

«Ці лінії всі тісно переплетені. Путін розраховує спробувати керувати, коли піде у тінь. Його з Патрушевим пов'язують тісні стосунки. Можливо, він розраховує на максимальні гарантії. У Патрушева є одна важлива якість – він належить до людей, які виконують свої обіцянки. Але я б не сказав, що Путін гарантує собі солодке життя пенсіонера. Найімовірніше, для нього все закінчиться сумно. Альтернатива: взяти з собою весь світ. Він дійшов до такого стану, коли готовий забрати з собою всіх», – сказав історик.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ