Про це пише «Слідство.Інфо»

За інформацією видання, підставою для такої перевірки стало розслідування «Слідство.Інфо», у якому редакція виявила, що родина Іллі Вітюка володіє нерухомістю, ринкова вартість якої щонайменше 25,5 млн грн.

«З метою встановлення відповідності рівня життя Вітюка І.А. з наявним у нього та членів його сім’ї майном та одержаними ними доходам Національне агентство (…) здійснює моніторинг способу життя зазначеного суб’єкта декларування», - йдеться в повідомленні.

Нагадаю, редакція Слідство․Інфо 4 квітня опублікувала матеріал про начальника департаменту кіберрозвідки СБУ Іллю Вітюка. Розслідувачі виявили, що дружина посадовця купила квартиру в елітному комплексі Києва. Вартість житла може становити понад 20 мільйонів гривень. Уже 6 квітня в агенції заявили, що під час підготовки до публікації на журналіста Євгенія Шульгата намагалися тиснути за допомогою працівників ТЦК. У Слідство․Інфо не виключають, що певні посадові особи хотіли використати повістку як помсту.

На кадрах, опублікованими медійниками, видно, як людина в цивільному близько 21:15 (1 квітня) дає вказівки особам у військовій формі задля вручення повістки саме журналісту. Ймовірно, людина в чорному костюмі – працівник кібердепартаменту СБУ Олексій Біленко.

ІА "Вголос": НОВИНИ