Про це повідомив речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак, пише Суспільне.

«Апеляція стосується застави, міри запобіжного заходу, тобто загалом рішення суду. Попередньо слухання має відбутися завтра (23 листопада, — ред.) на 17:00 у Апеляційному суді Львівської області», — зазначив речник.

Варто нагадати, що 18 листопада у Львові Остапу Стахіву обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень.

Сам затриманий заявив, що вважає рішення суду незаконним і буде подавати апеляцію. На це в нього було 5 днів.

«Заставу ви чули? 998 090 гривень! Як ви думаєте, скільки українців заробляють так, щоб заплатити таку заставу. Я не маю почуття провини, щоб я давав заставу. Ми всі їхні доводи розіб’ємо, тому я жодні застави не буду ні збирати, ні давати», — сказав Остап Стахів.

Зараз Остап Стахів перебуває у слідчому ізоляторі.

Нагадуємо, антивакцинатора затримали в ніч з 17 на 18 листопада у лікарні міста Сваляви Закарпатської області, куди він втік після того, як СБУ 16 листопада вручила йому підозру та викликала в суд для встановлення запобіжного заходу.

На суд 17 листопада Остап Стахів не з’явився. А під час вручення підозри заявив, що почуває себе зле. Правоохоронці, які перебували на місці, викликали «швидку». Лікарі надали допомогу та відвезли антивакцинатора до лікарні швидкої допомоги у Львові. Туди услід за ним прибули його послідовники-антивакцинатори. Вони відмовлялися одягнути маски та скандували лозунги по кшталт того, що ковіду немає.

Хто такий Остап Стахів, можна прочитати  тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ