Проєкт «Пташки Перемоги» продовжує свою важливу місію – підтримувати українських захисників на передовій за допомогою дронів, які стають очима армії. Ініціатива, яка стартувала у березні 2023 року, вже зібрала майже 12 тисяч дронів, що були відправлені на фронт для посилення військових можливостей наших воїнів.

11 жовтня у Винниках  відбувся 47-й благодійний аукціон в межах проєкту. Захід об’єднав представників Винниківської, Підберізцівської, Давидівської та Мурованської громад та бізнесу, які обʼєднали зусилля та ресурси на потреби армії. Ведучим аукціону був український актор Олексій Гнатковський, відомий за своєю роллю у фільмі «Довбуш».

Завдяки активній участі громад та благодійників на аукціоні було зібрано 10 мільйонів 150 тисяч гривень. За ці кошти команда «Пташок Перемоги» закупить безпілотники для військових бригад Львівщини . Окрім цього, 20% зібраної суми буде спрямовано на реабілітацію двох поранених воїнів у Superhumans Center, де наші герої отримують допомогу після важких поранень.

«Пташки Перемоги» є масштабним всеукраїнським проєктом, який реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації «Добро. Дій». Під патронатом начальника Львівської ОВА Максима Козицького команда проєкту збирає кошти через благодійні заходи, аукціони та інші ініціативи, спрямовуючи їх на закупівлю дронів, які передаються безпосередньо на фронт.

Ініціатива стала яскравим прикладом того, як єдність волонтерів, бізнесу, місцевих громад та влади допомагає рятувати життя наших воїнів і наближати перемогу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ