[media=127709,127711,127712,127714,127715] 

Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, у Львові розгорівся скандал через спробу об’єднати дві сихівські школи. Йдеться про найстарішу школу на Сихові №72 й Авторську школу «Тривіта». Обидві вже більше ніж 10 років ділять одне приміщення, однак це єдина їхня точка дотику.

В. о. начальника управління освіти Зоряна Довганик раніше повідомила: «Є ідея створення єдиного навчального закладу в цьому приміщенні шляхом з’єднання двох комунальних шкіл – ЗОСШ №72 й авторської школи «Тривіта», яка також є комунальною і фінансується з того самого бюджету. Усе це роблять для створення належних умов для навчання дітей з обох шкіл. Для того, щоби в одному приміщенні не функціонувало дві школи, був єдиний керівник, який би формував політику цієї школи, наповнював її новим змістом, щоб школа могла рости і розвиватися. Для дітей нічого не зміниться. Вони як навчалися в цих класах, так і навчатимуться».

Однак батьків учнів 72 школи обурила не так сама ідея об’єднання, як те, що їх ніхто не збирався поставити про це до відома. Також вони запідозрили, що управління освіти лобіює інтереси саме школи «Тривіта».

Свою думку батьки 72 школи виклали перед депутатами. Натомість представники «Тривіти» запевнили, що до їх школи ставляться з упередженням і також закликали до порозуміння.

Зокрема, через цей конфлікт, а також безліч інших у сфері освіти керівник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак запропонував, щоб на наступному засіданні сесії депутати заслухали звіт в. о. керівника управління освіти Зоряни Довганик.

Також, як повідомив під час сесійного засідання мер Львова Андрій Садовий, керівнику Сихівського відділу освіти винесено догану через те, що не доніс інформації до батьків, через що виник конфлікт.

ІА "Вголос": НОВИНИ