Новину оприлюднив перший заступник голови комітету ВР з питань молоді і спорту Жан Беленюк – і також додав відео з інцидентом, де видно, як Усика виводять з наручниками.

«Обставини зʼясовуються», – написав тоді Беленюк.

Дружина Олександра Усика Катерина, яка також коротко відреагувала:

«Все нормально, все добре. Пізніше Олександр все пояснить. Нічого кримінального», - написала Усик..

«Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова. Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує», - заявив Зеленський.

«Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати його супутника в літак. Тверезого, з документами. Усик відмовився сідати в літак і був затриманий», - розповів генеральний директор KnockOut Promotion Анджей Василевський.

Як відомо, Усик їхав на машині з Києва до Кракова, а звідти хотів вилетіти до Іспанії на підготовчий збір.

Володимир Зеленський згодом опублікував фото Усика з нашим Генеральним консулом у Кракові одразу після звільнення.

«Сталося непорозуміння. Це було швидко вирішено. Дякую всім, хто турбується. Дякую українським дипломатам за оперативну підтримку. І шана польській поліції за виконання своїх обов’язків, попри зріст, вагу, висоту та регалії», - прокоментував інцидент сам Усик.

ІА "Вголос": НОВИНИ