Як повідомляє The Daily mail, такого висновку науковці дійшли після дослідження, під час якого були опитані 1,5 тисяч хворих на рак, і 4,5 тисячі здорових людей.
Під час опитування в учасників питали про їхній раціон, звички і денний режим. Результати показали, що люди, які їдять часник хоча б двічі на тиждень, ризикують захворіти на рак легень вдвічі менше.
Крім того, вчені зазначають, що позитивний вплив часнику спостерігається навіть у тих хто курить і часто готує страви на олії, дихаючи її парами.
Раніше вчені Каліфорнійського університету теж заявляли про позитивний вплив часнику на організм людини.
Зокрема вони встановили, що рослина зменшує ризик захворювання на рак кишечнику. Втім поки не відомо, чи матиме часник після термічної обробки такі ж властивості.
Джерело: ТСН
ІА "Вголос": НОВИНИ