Звернення зі скаргами та звинуваченнями у порушенні прав священників та вірян московського патріархату Філарет опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці. 

У тексті звернення згадано низку випадків, коли, на думку Філарета, порушили права Української православної церкви московського патріархату. Зокрема там згадується про облитого зеленкою священника Володимира Мандзюка зі Стрия, а також про вигуки «смерть москалям!» біля одного з храмів московського патріархату на Сихові. Окрім того Філарет скаржиться на вимоги депутатів заборонити діяльність УПЦ московського патріархату на Львівщині і каже, що у воєнний час можна забороняти лише партії. 

«За умови воєнного стану органи місцевого самоврядування можуть лише порушувати питання про заборону тільки політичних партій та громадських об'єднань. Звертаємось до керівництва Львівської області вжити всіх заходів із захисту прав віруючих, священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ, та припинити розпалювання релігійної ворожнечі», - йдеться у повідомленні.

Своє звернення лідер православної церкви московського патріархату на Львівщині адресував голові Львівської військової адміністрації Максиму Козицькому, а також керівникам поліції та СБУ Львівщини.

Нагадаємо, УПЦ - це Українська православна церква московського патріархату, яким із росії керує єпископ російської православної церкви патріарх Кіріл.

Натомість ПЦУ - це Православна церква України на чолі із Митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм, яка є наступницею Київської митрополії і з москвою не має нічого спільного. Деякі релігійні громади після повномасштабного вторгнення росії почали переходити під юрисдикцію саме ПЦУ, однак це стосується не всіх. 

Раніше ІА «Вголос» писала, що на Львівщині священика московського патріархату облили зеленкою за любов до «руского міра».

ІА "Вголос": НОВИНИ