Молодик, перебуваючи на тимчасово окупованій території та бувши учасником «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР», виконував завдання, пов`язані із веденням бойових дій проти Збройних сил України. Також застосовував стрілецьку зброю (АК-74) та виконував обов`язки із забезпечення різних видів та форм бою. 

«За матеріалами справи, 23 лютого 2022 року, діючи з ідеологічних мотивів, обвинувачуваний добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації „ЛНР“ у м. Довжанськ Луганської області. Вступив до її лав, отримав військове умундирування, стрілецьку зброю і боєприпаси до неї, та з того часу до 12 вересня брав участь у діяльності вказаної терористичної організації. При цьому був достовірно обізнаний, що вона належить до збройних формувань. Терорист забезпечував безпеку місць перебування збройних сил російської федерації та терористичної організації „ЛНР“ в населених пунктах Луганської та Харківської областей, які ними захоплені та окуповані під час збройної агресії. Злочинна діяльність обвинуваченого була припинена військовослужбовцями Збройних сил України у Куп`янську Харківської області, коли його взяли у полон».

Уродженець Луганщини у судовому засіданні свою винуватість визнав повністю, пояснивши, що пішов на сторону ворога через ідеологічні погляди. Зрештою, суд призначив йому 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ