Якби українські медики отримали обіцяні суми зарплат, ситуація, звичайно би, змінилася. Але тут питання в іншому: яким чином ці вищезгадані зарплати нараховуватимуть.

Про це «Вголосу» розповів колишній медбрат Київської міської клінічної лікарні №1, який з командою українських лікарів-добровольців практикувався навесні в  охопленій коронавірусом Італії, Гліб Бітюков.

Зазначимо, нещодавно Президент Володимир Зеленський анонсував збільшення зарплат лікарям, медсестерам та молодшим медичним працівникам.

«Якщо раніше була єдина державна тарифна сітка, де була прописана одна зарплата на всю Україну – там було записано, яку зарплату отримує лікар і медсестра, - зазначив він. - Тепер же ми відійшли від цієї єдиної тарифної сітки – і це добре, адже зараз кожна лікарня сама визначає, скільки вона буде платити працівникові. А платить вона відповідно до суми, яку медустанові нараховує Національна служба охорони здоров’я».

За словами Бітюкова, ця цифра – це вже в рази більше, ніж зараз отримують медики.

«Адже у  медсестер була зарплата 4-5, а з надбавками, можливо, і 6 тисяч грн, у лікарів – від 6 до 10 тисяч грн. У лікарні, де я раніше працював, лікарі отримують надбавки за роботу з пацієнтами, хворими на коронавірус, але це далеко не 300 обіцяних % – максимум 100%», - резюмував він.

Більше читайте у статті: «Хто і скільки заплатить українським медикам».

ІА "Вголос": НОВИНИ