Про це повідомляє Держкіно на своїй сторінці у Фейсбук.

Проект цієї картини став переможцем 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисерами є Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсерами – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 620 тисяч грн, при загальній вартості виробництва 1 млн 577 тисяч 282 грн.

Фільм розповідає про історію героїзму та самопожертви, яка змушує задуматись над власним життям. В основі сюжету розповідь про життя та загибель львів'янина Василя Сліпака («Міфа») – українського оперного співака зі світовим ім'ям та унікальним голосом, який загинув під час бойових дій на сході України в лавах добровольців.

Стрічка будується на двох основних лініях: біографія Василя Сліпака та історія хлопчика на ім'я Джельсоміно, героя книжки «Джельсоміно в країні брехунів» Джанні Родарі, що її читає учням вчителька французької школи.

Історію Василя Сліпака частково розповідає його рідний брат Орест, який був дуже близькою людиною для Василя. Він його колись відвів у «Дударик», де той почав співати, він його відправив у Францію, від нього Василь їхав на фронт. Решта інтерв'ю записані з друзями, колегами, колишньою подругою та побратимами. Хтось бачить його з шашкою в руках, хтось – абсолютно миролюбною людиною, інші знають його тільки як оперного співака.

Вже на початку 2018-го року «МІФ» вийде у широкий кінотеатральний прокат в Україні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ