Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

За даними відомства, 34 дитини перебували в готелі «Карпати», а 17 серпня переїхали в «Карпатський затишок», де в другій половині дня в десяти з них з'явилися перші ознаки отруєння. У результаті до інфекційного відділення Стрийської міської лікарні госпіталізували 17 осіб.

Фахівці провели інспекцію харчоблоків та встановили, що причиною отруєння стали страви з курячого м’яса, які діти вживали в готелі «Карпати». Лабораторні дослідження підтвердили, що в сирому курячому філе була сальмонела.

Основною причиною спалаху стало вживання дітьми 15 та 16 серпня курячих відбивних, які не пройшли належної термічної обробки. Крім цього, виявили інші порушення, що сприяли отруєнню, зокрема недотримання санітарно-гігієнічних норм та технології приготування страв. Також питна вода не відповідала державним нормам.

ІА "Вголос": НОВИНИ