Російські міни та снаряди вбивають і ранять українських дітей. Під Бахмутом, який мужньо обороняють українські захисники, справжнє пекло. Снаряди та міни влучають у житлові будинки, стирають з землі все живе.

16-річний Микита та 2-річна Єлизавета – пацієнти міської дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Про це лікарі повідомили на своїй сторінці у Фейсбук.

Вони прибули до Львова евакуаційними потягами. У обох – мінно-вибухові травми. Кілька місяців вони живуть у медзакладі та щодня боряться за можливість знову ходити.

Аби додати яскравих барв у лікарняне життя, у проміжку між процедурами та заняттями зі спеціалістами, дітям організували екскурсію визначними місцями Львова.

Діти зі своїми рідними побачили найбільші архітектурні візитівки Львова – площу Ринок, Львівський національний академічний театр опери та балету, пам’ятник Тарасові Шевченку.

Мандрівка вразила дітей, що ще кілька днів потому вони не припиняють ділитися враженнями. Для них навіть такі короткі подорожі – це можливість хоч б на кілька годин відволіктися та знову поринути у безтурботне дитинство.

Лікарі висловили подяку чарівному туристичному потягу Чудо Тур та Lviv Tourism Office за приємну поїздку та посмішки наших своїх пацієнтів. 

«Вголос» писав про нові дорожні знаки,

що з'явилися на дорогах Львівщини

ІА "Вголос": НОВИНИ