Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль, пише Цензор.нет.

«Відповідне рішення Уряд схвалив на сьогоднішньому засіданні. Уперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим. А також встановлюємо з 1 березня доплату для людей, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм були призначені протягом трьох останніх років. На 14% будуть проіндексовані доплати й українцям віком від 75 років. Крім того, за рішенням Уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише в грудні цього року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму», - розповів він.

Також, з 1 березня 2022 року підвищиться мінімальна пенсійна виплата для осіб, які мають страховий стаж 30/35 років (для жінок та чоловіків відповідно), та для осіб з інвалідністю І групи, до 2 тис. 300 грн, а для непрацюючих осіб зі страховим стажем меншої тривалості – до 2 тис. 100 грн.

Окрім того, встановлено мінімальний розмір державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, які отримують державну соціальну допомогу, на рівні 2 тис. 100 грн.

Ба більше, збільшиться допомога на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім'ї, до 2 тис. 100 грн.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ