Так, під час другого раунду їм вдалось «досягти розуміння» щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення з місць найзапекліших боїв.

Про це повідомив радник очільника Офісу Президента Михайло Подоляк, пише УП.

«Сторони досягли розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найзапекліших боїв, із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація в секторах, де вона проводиться», – повідомив він.

Подоляк зазначив, що припинення вогню буде можливе лише в тих місцях, де будуть розташовані гуманітарні коридори, на час проведення евакуації.

«З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії і будуть сформовані відповідні логістичні процедури», – сказав він.

Водночас радник голови ОП зазначив, що під час других переговорів вони не отримали тих результатів, на які сподівались.

Нагадаємо, сьогодні українська та російська делегації розпочали другий раунд перемовин.

Ключовим на порядку денному було негайне припинення вогню, перемир'я, гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Також «Вголос» писав, що під час пресконференції глава держави Володимир Зеленський звернувся до московського диктатора Путіна.

Президент України закликав очільника рашистів не боятися та сісти за стіл перемовин.

Зеленський закликав Гітлера сучасності піти з української землі. Якщо Путін не хоче цього зробити, то повинен сісти за стіл перемовин.

ІА "Вголос": НОВИНИ