Однак існує деяка кількість людей з підвищеним рівнем ГГТ, які майже не п'ють спиртних напоїв, пише Headinsider.

У їхньому випадку мова йде про неалкогольну жирову хворобу печінки, пов'язану з неправильним харчуванням. У важких випадках захворювання викликає серйозне ураження печінки, що спричиняє її загибель.

Деякі експерти вважають, що ця хвороба є попередженням про підвищений ризик інших недуг, включаючи хвороби серця і діабет. Особливу небезпеку для печінки несуть крохмалевмісні продукти харчування і цукор. Всі вони досить швидко перетворюються в глюкозу в організмі, яка накопичується в печінці.

Те, що печінка не може зберігати, перетворюється в жир. Найкращою профілактикою жирового захворювання печінки є дієта з низькою кількістю вуглеводів. Саме тому такі продукти харчування, як картопля або тістечка, становлять загрозу для печінки часом нітрохи не меншу, ніж спиртні напої.

Експерти радять налягати на зелені овочі та фрукти з низьким вмістом цукру, на кшталт ягід і горіхів. Також треба включати в харчування рибу, яйця і м'ясо. Особливо обережно слід вживати хліб і картоплю, збільшуючи вміст в раціоні обсягу здорових жирів з оливкової і вершкового масла.

ІА "Вголос": НОВИНИ