Через рік після тих страшних подій з місця воєнного злочину росіян в прямий ефір вийшла програма телеканалу “НТА” – “Суботній стрім”. За збігом подій, в офісному центр поряд з епіцентром вибуху телевізійники напередодні почали облаштовувати нову студію.

5 липня ми завезли туди обладнання і наступного дня мали розпочати роботи. Не судилося. Від вибуху повністю вибило вікна. На щастя, більша частина обладнання була ще запакована, ми просто не вистигли його розібрати, – пригадує той день продюсер телеканалу НТА Віталій Крутяков.

Зрештою, студію таки відновили.

Те, що ми зараз виходимо в ефір з цього місця – свідчення того, що українців нічим не зламати. Зараз тут все відбудовують та лагодять. Для цього ще потрібен час. Єдине, що ми не можемо повернути життя жертвам російського терору. Десять людей загинули тоді, ще було багато постраждалих і з цим неможливо змиритися, – каже головна редакторка каналу Наталія Струк.

Першою гостею ефіру стала Ольга Дзаганія. Вона була однією із травмованих унаслідок ракетного удару. Жінка проживала на четвертому – останньому поверсі. Перекриття підлоги в помешканні пані Ольги провалилося разом з нею на поверх нижче. Жінка вважає, що ракета прилетіла просто в її помешання.

Я закричала: Господи, врятуй мене! У цей час моє лице горіло і тоді на мене полилася холодна вода, – пригадує Ольга Дзаганія.

Гостем ефіру був, зокрема, і публіцист та телеведучий Остап Дроздов. Його помешкання теж постраждало через ворожий удар.

Вже рік пошкоджені будинки відбудовують, а частину мешканців будинку, який потрапив під ракетний удар – відселили. Зокрема, мешканці 47 квартир отримують гроші на оренду житла, поки тривають ремонтні роботи. Тим часом телеканал НТА продовжує фіксувати та озвучувати воєнні злочини окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ