«Мовчки заходили на іспит, малювали на дошці ціну і виходили. На цьому іспит закінчувався. 600 - трійка, 700 - четвірка, 800 - п'ятірка», - розповів студент цього вишу в червні 2013 року журналістам ТСН.

Рік по тому, студенти Богомольця проводили «свою революцію». Як наслідок, був звільнений тодішній ректор університету Віталій Москаленко. Студенти хотіли, щоб на його місце призначили професора Віктора Доценко. Ректором він так і не став.

«Все залежить від викладача. Намагаються то пальцями показати, грубо кажучи 300 гривень. Останнім часом почали писати на листочках. Двійка - це 200-300 гривень, модуль - від 1000 гривень до 3000, на деяких кафедрах є ціни в доларах - 300, 200 баксів», - днями розповіла студентка про корупційну схему в Богомольця.

За її словами, не грошові підношення можуть не влаштувати викладачів:

«Деякі викладачі говорять: «Я, наприклад, люблю вино». І ти відразу розумієш, що треба робити. Викладачка сказала: «Я дуже сильно люблю екзотичні фрукти». Хлопці пішли, понакупили карамболі. Ти боїшся купувати найдешевше, бо тобі можуть сказати: «Що ти мені купив?!». Іноді можна скинутися по 100 гривень і купити якусь пляшку викладачеві. А є таке, що ми можемо скинутися по 2000 гривень».

 

Нагадаємо, в НМУ імені О.О.Богомольця студентка першого курсу з Туркменістану Муккадас Насирлаева стрибнула з моста. Ймовірною причиною самогубства називали конфлікт в університеті.

Згодом Мінохоронздоров'я усунуло ректора вузу Катерину Амосовучерез зрив державного іспиту. 26 лютого студенти і співробітники Богомольця оголосили безстроковий страйк, а 28 лютого оголосили про його припинення.

1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив Катерину Амосову на посаді ректора. Сьогодні, 6 березня, Амосову знову відсторонили з посади.

ІА "Вголос": НОВИНИ