До нього увійшли по 30 представників 20 різних галузей: «мистецтво і стиль», «фінанси», «споживчі технології», «спорт», «розваги», «роздрібна торгівля та електронна комерція», «освіта», «музика», «ігри», «венчурний капітал», «медіа», «виробництво та індустрія», «технології на підприємствах», «їжа і напої», «соціальне підприємництво», «закон і політика», «наука», «маркетинг і реклама», «енергія», «охорона здоров'я».

Переможців обирали з 15-ти тисяч номінантів, з яких 64% заявили, що хочуть змінити світ на краще, пише «Forbes».

Фігурантам списку ще не виповнилося 30 років. У ньому перераховано представників різних країн, у тому числі України. Ім'я 28-річного Івана Пасічника, випускника Механіко-машинобудівного інституту КПІ, занесено в категорію «виробництво та індустрія».

Пасічник є керівником і співзасновником відомого на міжнародному ринку проекту Ecois.me. Це система домашнього енергоменеджменту, яка підключається в електричному щитку до кабелю електроживлення і вимірює споживання електроенергії в будинку. Дані про енерговитрати докладно аналізуються, щоб відстежити надмірності й побачити можливості для економії.

Орієнтовна оціночна вартість Ecois.me на сьогодні становить більше ніж $800 000.

У список найуспішніших молодих людей увійшли також визнані зірки спорту і шоу-бізнесу, в тому числі американський баскетболіст Стівен Каррі, американська актриса і співачка Селена Гомес, зірка фільму «П'ятдесят відтінків сірого» американка Дакота Джонсон, зірка телесеріалу «Гра престолів» британка Емілія Кларк. А також британський актор нігерійського походження Джон Боєга й англійська актриса Дейзі Рідлі, які знімалися в сьомій частині кіносаги «Зоряні війни: Пробудження сили» – рекордсмені касових зборів.

ІА "Вголос": НОВИНИ