Її довжина перевищує півкілометра, діаметр становить приблизно 2 сантиметри, а вага - більше 200 кілограмів, повідомляє ТСН.
Вироблена напівкопчена ковбаса зі свинини і спецій, а називається “Мисливською”.
“Вона виготовляється зі свинини жирної і напівжирної, співвідношення 50 на 50. З самого м'яса, це суто за ДСТУ”, - запевнила технолог м'ясокомбінату Любов Козіцька.
Рекорд України встановлювали на центральному майдані Тернополя. Виріб смажили на грилі щонайменше півгодини. Потім роздавали задарма всім охочим м'ясоїдам. Порція була дегустаційна – 10 сантиметрів.
“Дуже смачна, запашна”, - усі нахвалювали смаколик . А експерти офіційно оголосили ковбасу унікальною. “Ми маємо сьогодні новий рекорд України, а саме – найдовша ковбаса, яка становить 547 метрів 8 сантиметрів”, - констатувала керівник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
ІА "Вголос": НОВИНИ