Тимчасово відсторонений керівник Асоціації ветеранського футболу України та президента «Агробізнесу» Олег Собуцький прокоментував слова Олексія Михайличенка щодо рейдерського захоплення представниками УАФ Асоціації ветеранського футболу України.

Собуцький опублікував заяву, в якій звинуватив президента УАФ Андрія Павелка та першого віцепрезидента УАФ Анатолія Дем'яненка у спробі рейдерського захоплення організації. Після цього перший віцепрезидент УАФ Михайличенко заявив, що «скандал, спровокований Собуцьким, — це спроба зберегти вплив на ветеранський футбол, використовуючи деяких колишніх футболістів».

«Не всім ветеранам українського футболу вдалося отримати »вільну« посаду з гарною заробітною платою у штатному розкладі УАФ. Абсолютна більшість заслужених ветеранів національного футболу залишилася повністю поза увагою керівника УАФ А.Павелка та інших функціонерів головного офісу українського футболу», — заявив у відповідь Собуцький.

Він нагадав, що Національна збірна України серед ветеранів була заснована з його ініціативи у 2016 році та наразі ця збірна провела понад 250 матчів у всьому світі.

«Звертаю увагу, що всі матчі ветеранів футболу відбувалися під гаслом підтримки Героїв Майдану, українських військових та територіальної цілісності України. Близько 50 матчів збірна провела в зоні АТО/ООС. Збірна грала як на елітних стадіонах, наприклад »Олімпійському«, »Львів«, так і у невеликих містечках, селищах, стадіони яких раніше не бачили зірок українського футболу», – розповів Собуцький.

За словами президента «Агробізнесу», десятки матчів вимагали значних матеріальних витрат, і тільки його компанія погодилася повністю фінансувати всю діяльність АВФУ, ставши єдиним спонсором ветеранської асоціації.

«Водночас, жодного фінансування ветеранського футболу зі своїх мільйонних витрат УАФ не здійснювала і взагалі не цікавилася проблемами футболістів, які завершили кар'єру у професійному спорті», — зазначив керівник АВФУ, наголосивши, що Асоціація ветеранського футболу України має самостійно обрати нового керівника ветеранського футболу, без будь-якого тиску від УАФ.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ