[media=135709,135710,135711,135712,135713,135714,135715,135716,135717,135718,135719,135720] 

Фестиваль нескореної Nації Холодний Яр, що позиціонує себе націоналістичним і просвітницьким, чотири роки поспіль гуртує свідомих, патріотично налаштованих українців.

Холодноярський фестиваль вже традиційно безкоштовний, проте кожного року основною метою заходу є збір коштів на потреби фронту. Цьогоріч учасники дійства жертвували гроші на придбання тренажера для лікування опорно-рухового апарату захисників України у реабілітаційний центр Братів Кузьміних.

У 2018 році основними складовими Холодного Яру були музична та гутіркова (лекційна) сцени з насиченою програмою. Для фестивальників були підготовані різноманітні локації та заходи для інтелектуального чи активного відпочинку: екскурсії Холодним яром, велосипедні прогулянки, ярмарок, майстер-класи, спортивні змагання, кінопокази, виставки, наметове містечко, дитячий майданчик, галявина «Живи в еко-стилі»,  відпочинкова зона для учасників бойових дій.

На гутірковій локації кожен охочий міг послухати лекції, презентації чи просто розповіді від письменника Василя Шкляра,  лідера гурту «От Вінта!» Юрія Журавля, націоналістичного письменника і поета Юрія Руфа, мовознавиці, політичної діячки Ірини Фаріон, лідера партії «Національний корпус», засновника полку "АЗОВ" Андрія Білецького.

Зокрема, актуальну лекцію про сепаратизм на Закарпатті розповів командир окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» Олег Куцин. Також із учасниками фестивалю поспілкувався та відповів на їхні запитання лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Музична сцена тішила слухачів якісною українською патріотичною музикою. Хедлайнерами Холодного Яру стали гурти «Тінь Сонця», «От Вінта!», «КАРНА» та легендарні «Кому Вниз», яких організатори та учасники фестивалю привітали із 30-річчям. На своїй сторінці у Фейсбук організатори Фестивалю нескореної нації написали про культовий гурт: «На творчості колективу виховано не одне покоління націоналістів!»

Холодний Яр для багатьох його відвідувачів вже не просто фестиваль, а щорічна традиція. З кожним роком на початку липня сюди приїжджає все більше і більше людей: ідейних, розумних, сильних і …тверезих, адже особливістю фестивалю від початку його заснування стала жорстка заборона вживання алкоголю на його території.

Вкотре організовують цей масштабний захід спільними силами націоналістичні громадські організації, за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації: ВГО «Сокіл», «Національний Альянс», «Самооборона Майдану Черкащини».

Дзвенислава Сіра, «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ