Адже було і залишається багато охочих уникнути цього звіту, і перед усім – особисто Михайло Хвойницький. Навіть сьогодні на останньому перед сесією засіданні комісії дехто намагався переконати її членів в тому, що цей звіт є зайвим.

Проте не судилося. Можна передбачити, що тиск на депутатів ще чинитиметься і на засіданнях фракцій, і в кулуарах перед сесією.

Інтрига проте залишається. Бо саме депутати повинні дати оцінку звіту Хвойницького: якщо вона буде негативною, останнього чекає відставка із займаної посади. На користь саме такого вердикту свідчать матеріали перевірки КРУ, які доводять значні порушення в діяльності «Львів-ТБ» та її керівника, в тому числі і фінансові.

«Проведеною ревізією виявлено за період з 1 квітня 2009 року по 28 лютого 2010 року фінансових порушень на загальну суму 19,6 тис. грн., в тому числі недоотримання доходів телекомпанією в сумі 18,3 тис. грн. та фізичними особами - 1,3 тис. грн.», - йдеться у звіті КРУ. Причому 5,4 тис. грн. з цих 18,3 тис. облрада недоотримала за підготовку та вихід в ефір програми нардепа Ярослава Кендзьора "Політичні етюди".

Матеріали перевірки КРУ передані в прокуратуру, за допущені порушення на трьох посадових осіб складено протоколи для притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Характерне відео зі славнозвісної зустрічі директора телекомпанії "Львів-ТБ" Михайла Хвойницького з Петром Димінським на якій обговорювалась ситуація навколо "Телерадіокомпанії "УТ-Захід".

ІА "Вголос": НОВИНИ