Про це повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на дані власних джерел. За їхніми словами, розробка сьомого пакета вже активно просувається.

Передбачається, що санкції щодо російського золота допоможуть союзникам просунутися у закритті для Кремля його джерел доходів. Росія є другою за величиною золотодобувною країною у світі, і її експорт золота оцінювався у 15 млрд доларів у 2021 році.

«Підготовка до нового пакету санкцій продовжується, і деякі країни наполягатимуть на додаванні додаткових заходів до пропозицій, перш ніж вони будуть представлені на затвердження державам-членам ЄС», – сказало одне з джерел агентства.

Також сьомий пакет також охоплюватиме виправлення раніше затверджених заходів. Це, наприклад, може містити коригування правил транзиту підсанкційних товарів у Калінінград.

Загалом, за словами джерел, санкції будуть зосереджені на посиленні та розширенні існуючих обмежень, наприклад, на експорт технологій. Також будуть знову розширені санкції щодо російських олігархів та юридичних осіб.

Нагадаємо, військово-повітряні сили нанесли удари по позиціям окупантів на Луганському напрямку, підтримавши захисників, які ведуть оборону Лисичанська.

ІА "Вголос": НОВИНИ