«Інтер» – найіменитіший опонент, з яким зустрічався «Рух» за всю історію. Але футболісти львівської команди проявили характер і зуміли перемогти в над драматичному поєдинку

Перший тайм: перевага після гола Панченка

Матч команди розпочали обережно. Зі старту гри «рухівці» вичікували, тримаючи м’яч, футболісти міланського клубу пресингували на чужій половині поля. «Жовто-чорні» вперше проявили активність на 7-8-ій хвилинах, коли провели відразу три перспективні атаки, щоправда, до по-справжньому гольових моментів справа не дійшла, а перший удар у рамку воріт номінальних гостей завдав Сапуга.

Перша реальна нагода забити гол виникла в «Руху» на 13-ій хвилині. Підгурський віддав ліворуч на Столярчука, той змістився дещо в центр і пробив із меж карної зони – воротар не без проблем перевів м’яч на кутовий.

На цьому небезпечні моменти біля воріт «Інтера» не припинилися. Після корнера з лівого флангу м’яч перелетів на протилежний фланг на Сапугу, який першим дотиком прийняв його, а другим – пробив, однак вище воріт.

Створені моменти додали впевненості «рухівцям», і вони захопили ініціативу. А на 30-ій хвилині пресинг львів’ян призвів до гола – помилився капітан міланців, центральний захисник Фонтанароса, його «обікрав» Панченко і закотив м’яч у ворота повз голкіпера суперників – 1:0.

На 40-ій хвилині футболісти львівської команди розіграли кутовий, Столярчук узяв гру на себе навісив у штрафний майданчик, захисники відбилися, а Кітела другим темпом пробив вище воріт.

Другий тайм: два шанси перед фінальним свистком

Уже початок другої частини поєдинку показав, що гравці «Інтера» діятимуть значно рішучіше. «Нерадзурі» кинулися відгріватися та доволі швидко досягнули успіху.

Гості заробили право на вкидання з ауту, при цьому, найімовірніше, бригада арбітрів ухвалила помилкове рішення. Але саме з нього й пішла результативна атака. М’яч опинився в Еспозіто, і кремезний італієць зіграв швидко та майстерно в чужому штрафному майданчику, вчасно пробивши в дальній кут воріт, – 1:1.

Перевагою і надалі володіли футболісти «Інтера» та створили декілька хороших моментів, довелося попрацювати в рамці воротарю Гереті – він здійснив низку чудових сейвів, урятувавши команди від небезпеки.

Підопічні Віталія Пономарьова намагалися відповідати гострими контратаками, проте загалом не вдавалося створювати реальні моменти для того, щоби знову вийти вперед.

І все ж «рухівці» мали дві можливості забити гол наприкінці поєдинку. Спочатку Касарда взяв гру на себе на правому фланзі, прострілив вздовж ворота на дальню стійку, де Столярчук уже готовий був переправляти м’яч у ворота, але захисник у падінні в останній момент вибив на кутовий. Згодом Сапуга вивів на зручну ударну позицію того ж Касарду, постріл якого заблокував оборонець «Інтера».

Післяматчева лотерея: сейв Ванівського, крапка Романа

На післяматчеву лотерею у складі «Руху» вийшов голкіпер Ванівський. Але під час першого удару йому попрацювати не довелося – болгарин Ілієв вистрелив вище воріт.

Схибив і перший пенальтист «жовто-чорних» – воротар «Інтера» Каліґаріс витягнув м’яч у лівому куті після удару Кітели.

Далі Куратоло та Слюбик відзначилися влучними ударами. Третю серію розпочав форвард Еспозіто, який не промахнувся. У «Руху» до м’яча підійшов капітан Підгурський – рахунок став 2:2.

Лідер «Інтера» Карбоні чітко виконав одинадцятиметровий удар – 3:2. А ось дебютант «Руху» Квас не влучив у рамку воріт. Після цього Фантанароса не зумів переграти Ванівського. Завершальний удар основної серії пробив Сапуга, який влучним ударом продовжив її на додаткові пенальті – 3:3.

Серб Станковіч теж не забив – просто блискучий сейв здійснив Ванівський. А крапку в матчі поставив Роман – 4:3 – історична перемога «Руху» U-19.

Юнацька ліга УЄФА. 1/16 фіналу

8 лютого 2023 року. Стальова Воля, Польща.

«Рух» U-19 (Львів, Україна) – «Інтер» U-19(Мілан, Італія) – 1:1 (1:0) – пенальті 4:3.

Голи: Панченко, 30 – Еспозіто, 52.

Попередження: Холод, 56; Русяк, 80; Підгурський, 90; Сапуга, 90+3.

«Рух» U-19: Герета (Ванівський, 90+2), Роман, Холод, Слюбик, Кітела, Підгурський (кап.), Сапуга, Столярчук, Добрянський (Касарда, 68), Русяк, Панченко (Квас, 81).

ІА "Вголос": НОВИНИ