[media=140284,140285] 

На одній із найвідоміших польських статуй виявили десятки передавачів інтернет-сигналу. Про це повідомляє Громадське радіо із посиланням на польське видання «WP.finanse».

Десятки передавачів заховані у 3-метровому вінці 33-метрової статуї Христа Царя. Як стверджують журналісти веб-сайту Fakt, встановлення передавачів інтернет-сигналу на пам’ятнику було ідеєю парафіяльного священика. Наявність передавачів перевірили та зафіксували за допомогою дрону. Це виявив один із співробітників місцевого інтернет-провайдера.

Представники компанії пояснюють, що все робиться на законних підставах. Проте деталі договору були в таємниці. Парафія, яка стежить за пам'ятником, не коментує цього питання.

Зазначимо, фігуру Христа з розпростертими руками, розташовану на пагорбі висотою в 16,5 метрів, видно всім, хто проїжджає по трасі у бік Свебодзіна. Висота статуї – 33 метри – символізує роки життя Христа, ще три метри займає величезна корона. Ширина розпростертих рук - 25 метрів, вага пам'ятника - близько 440 тонн. Вона на шість метрів більша знаменитої статуї Христа в Ріо-де-Жанейро.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ