Про повідомляє CNBC.

«Ми, лікарі Квебека, які вірять в сильну громадську систему, виступаємо проти недавнього підвищення зарплат, узгодженого з нашими медичними федераціями», – говориться в листі.

Лікарі заявили, що вони ображені тим, що їм підвищать зарплати на тлі невисокої оплати праці медсестер і дорожнечі медичних послуг для пацієнтів.

«Ці підвищення особливо шокують в світлі того, що наші медсестри, клерки та інші фахівці стикаються з дуже складними умовами праці, а наші пацієнти не мають доступу до необхідних послуг через різке скорочення фінансування регіонів і централізації влади в Міністерстві охорони здоров'я», – йдеться в листі.

«Єдине, що здається несприйнятливим до скорочення, – це наша зарплата», – підсумували медики.

У Канаді діє система охорони здоров'я, яка, згідно з сайтом уряду, забезпечує «універсальність медичних послуг, що надаються на основі необхідності, а не здатності платити».

546 лікарів і 162 студенти-медики хочуть, щоб гроші, які використовуються для підвищення їх зарплат, були повернуті в систему для забезпечення її більш ефективної роботи.

«Ми вважаємо, що є спосіб перерозподілити ресурси системи охорони здоров'я Квебека так, щоб сприяти здоров'ю населення і задовольняти потреби пацієнтів. Ми, лікарі Квебека, просимо, щоб збільшення заробітної плати, що надається лікарям, було скасовано і щоб ресурси системи були краще розподілені на благо працівників охорони здоров'я і на забезпечення медичних послуг, гідних людей Квебека», – наполягають медики.

ІА "Вголос": НОВИНИ