Дієтологи з Іспанії попередили: кава, попри корисні властивості, може завдати організмові шкоди.

Її роблять шкідливими цукор, булочка, повна швидких вуглеводів, яка споживається разом з кавою.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв'язок прийому кави і поліпшення стану серцево-судинної і цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним, передає medikforum.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з'їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.

«Найшкідливіше в каві - це печиво, цукор і випічка, з якими ми її п'ємо», - сказав Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає низка вчених, негативно впливає на здоров'я, може діяти як канцероген.

Більше новин читайте за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ