Начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького підозрюють у незаконній роздачі комунальної землі більше ніж на 113 мільйонів гривень. Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань. Слідчі повідомили чиновнику про підозру.

Коротко про його кар'єру.  Розпочав працювати у землевпорядній службі з посади Інженера Львівського міського виробничого відділу державного підприємства ЛРФ «Центр державного земельного кадастру» (вересень 2011р.), пізніше очолив це підприємство, працював на посаді начальника з листопада 2011 року до березня 2015 року. У 2015 році прийняв присягу державного службовця та працював у Головному управлінні Держземагентства у Львівській області.

Слідчі встановили, очільник обласного Держгеокадастру дозволив незаконно відчужити землю комунальної власності площею 26,7 га на території Зимноводівської сільської ради та роздати її приватним особам. Вартість землі оцінюється у 113 млн. грн.

Дебеерівці встановили також факт підписання посадовцем наказів про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок. Це, на думку слідчих, призвело до заподіяння збитків громаді у розмірі понад 480 тис. грн.

Тепер слідчі перевіряють інформацію стосовно вчинення ймовірних аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 та 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень), ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ