«Із самого ранку виконком, з голосу, затвердив договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Вже у другій половині дня Громадська рада при управлінні транспорту зібралася, щоб заслухати інформацію від керівника управління транспорту стосовно рішення виконавчого комітету ЛМР про затвердження цього договору. І за результатами обговорення вирішили делегувати до конкурсного комітету представників громадських організацій», - інформує ГО «Розвиток громади».

За пропозицією голови громадської ради Святослава Товстиги, таємним голосуванням визначили вісім осіб із членів громадської ради при управлінні транспорту для участі в конкурсному комітеті на визначення перевізника на автобусному маршруті загального користування у м. Львові. У підсумку Громадська рада рекомендувала управлінню транспорту включити до складу конкурсного комітету представників громадських організацій, які постійно опікуються питанням пасажирських перевезень у місті, а саме:


Нагадаємо, що конкурс на визначення перевізника минулого року не відбувся через чисельні порушення процедури організації. Перевізники майже рік працювали на тимчасових угодах, що спричиняло низький рівень надання послуги з перевезення пасажирів, відсутність контролю і важелів впливу на них, і водночас, їх повну безправність у питаннях відшкодування коштів на перевезення пільгових категорій громадян.

За наполегливою пропозицією громадських організацій, які представлені у громадській раді при управлінні транспорту, міська влада погодила загальний режим руху міських автобусів, що представлено у затвердженому виконкомом договорі, а також суворі штрафні санкції за порушення перевізниками умов договору.

«Оскільки в управлінні транспорту обіцяють оголошення конкурсу, представники Громадської ради, які плідно працювали в напрямку покращення якості пасажирських перевезень у місті Львові, сподіваються що влада забезпечить їх участь у роботі конкурсного комітету з визначення перевізника на автобусних маршрутах загального користування, а також прозорі, конкурентні умови його проведення», - йдеться у повідомленні «Розвитку громади».

ІА "Вголос": НОВИНИ