Про це повідомляє Судовий репортер.

30 травня зловмисник інформував бойовиків «ДНР» про перебування українських військових на території місцевої школи. 31 травня о пів на другу ночі росіяни і бойовики «ДНР» завдали ракетного удару, від якого постраждали школа і ближній будинок.

27 серпня обвинувачений повідомив, що в школі проживають військові ЗСУ і у лісосмузі ліцею знаходиться військова техніка України. 28 серпня близько 1 ночі у це місце потрапила ракета 

25 вересня чоловік також написав, що на території державного педагогічного університету перебувають військові ЗСУ. 26 вересня окупанти завдали двох ракетних ударів – вдень потрапивши по приватному будинку і надвечір по багатоповерхівці.

Коригувальника затримали 17 листопада і через два дні взяли під варту.

Відомо, що він працював вчителем фізики в Малинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області. Не одружений, на утримані неповнолітніх дітей не має, раніше не судимий.

У судовому засіданні обвинувачений підтвердив обставини справи і сказав про щире каяття.

Йому інкримінували розголошення локацій Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСЦУ, або іншими уповноваженими державними органами (ч.3 ст.114-2 ККУ). І такі дії вчинено в умовах воєнного стану, з метою надання інформації незаконним збройним формуванням. Злочин карається позбавленням волі на строк 8-12 років.

Суд врахував ставлення обвинуваченого до скоєного і дані про особу та призначив 8 років ув’язнення.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові перед судом предстануть 19 мешканців Луганської області, які воювали зі зброєю в руках на боці російських окупантів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ