Фермерське господарство має сертифікат, який підтверджує, що корова з повним правом може називатися органічною: щодня тварини перебувають на свіжому повітрі, взимку їх годують сіном, влітку – травою, без жодних домішок чи антибіотиків. Такі корови помирають пізніше і виглядають краще за звичайних, українських. А от дояться втричі гірше: фермери пояснюють це тим, що вони не застосовують "хімії". Втім, органічне молоко сьогодні дає лише одна з двох тисяч українських корів.
До речі, щоб заробляти на еко-продуктах, треба довести власну органічність спеціальній європейській комісії. Весь процес проходить в три етапи. Спочатку треба довести, що поле на фермі очистилось від хімікатів. Потім, що корови пасуться лише на ньому та жодної хімії не отримують. І нарешті - що молоко, яке вони дають - здорове. Така перевірка обійдеться від 3 тисяч гривень до 3 тисяч євро.
Поки органічне молоко дає лише одна з 2000 українських корів.
ІА "Вголос": НОВИНИ